Voor dit besloten vakmanschap heeft De Lasleraar de sleutel

Het beroep lassen lijkt een dubbel imago te hebben: bewonderenswaardig maar ontoegankelijk. Misschien zorgt het technische aspect van lassen voor deze ontoegankelijkheid en heeft het daarom nog amper een ‘do-it-yourself’ status.

Door middel van De Lasleraar willen wij een translatie maken van het vakmanschap met bijbehorende techniek naar de mogelijkheden die het voor een diverse doelgroep kan hebben. Door een combinatie van theorie en praktijk kunnen wij de techniek van het lassen omzetten in begrijpbare en tastbare stof.
Of je nou wilt leren lassen voor een zelfstandig project, voor je werk of het simpelweg altijd al hebt willen kunnen, De Lasleraar biedt de kans om op eigen niveau en naar eigen wens kennis te maken met deze fascinerende techniek.

De Lasleraar heeft een duidelijke missie: het kennen en kunnen van lassen moet beter betaalbaar zijn en een breder bereik hebben. Doordat onze lessen plaatsvinden in onze eigen werkplaats is er veel ruimte om naar persoonlijke wens aan de slag te gaan. Wij bieden een professioneel kompas aan de hand waarvan iedereen een zelfstandige weg in kan gaan. Je bespaart tijd en geld door je alleen te focussen op datgene wat jij wilt leren.