MIG/MAG lassen, hoe pak je dat aan?

Het MIG/MAG proces is de snelste lastechniek die er is. Daarom wordt het veel gebruikt in de industrie zoals constructiewerk, scheepsbouw, autoproductie etc. De voorwaarde is dat je binnen bent, want buiten wordt je gas weggeblazen. Het MIG (Metal Inert Gas) lassen wordt gebruikt voor non-Ferro; aluminium en koper en het MAG (Metal Active Gas) wordt gebruikt om Ferro metalen te lassen, dus ijzer houdend. Het is belangrijk dat je enige knowhow hebt over het proces want bij een verkeerde instelling van je machine is de kans aanwezig dat je las niet goed inbrandt en dus niet goed hecht. Het belangrijkste aan dit lasproces is dus niet alleen een vaste hand maar ook de kennis om je stroomsterkte (A) en draadsnelheid (V) goed in te stellen. Wanneer je met MAG last gebruik je meestal CO2 als actief gas dat zich opdeelt in O2 (zuurstof) en O3 (ozon). Deze O2 zorgt voor een diepere inbranding waardoor je sneller kunt lassen maar het verontreinigd je las wel enigszins.

Tijdens deze cursus leer je lassen in de verschillende lasposities, leer je verschillende lasnaden leggen en de daarbij horende instellingen. Je leert de theorie achter het MIG/MAG proces en je leert lasfouten te herkennen en op te lossen. Ook wordt er aandacht besteed aan het onderhoud van de machines.

De cursusdag is doorgaans op werkdagen van 19:00 tot 22:00.

Wat kost dat?

Hoe vaak je wil komen lassen is geheel aan jou! Voor particulieren hanteren we prijzen vanaf €80 per cursusavond van drie uur.

Informeer ook bij jouw werkgever naar de mogelijkheden omtrent het Loopbaanbudget. Dan kost het je bijna niks!

Meld je hiernaast aan of neem contact met ons op voor extra informatie.

De snelste techniek

met MIG of MAG maak je de meeste meters in de minste tijd

Industriële standaard

De meest gebruikte techniek in constructiebedrijven

Theoretische kennis

Theoretische kennis is cruciaal voor het beheersen van deze techniek