TIG lassen, voor de fijnproever

Het TIG (Tungsten Inert Gas) lassen is het langzaamste lasproces, dit is een groot voordeel maar soms ook een nadeel. Dit houdt niet alleen in dat je er veel tijd aan kwijt bent maar ook dat je veel warmte inbrengt in het materiaal. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het product dat je maakt. Bij het TIG proces las je met een vaste elektrode, dus de toevoeging van het materiaal doe je met je andere hand. TIG machines zien er vaak ingewikkeld uit maar het is altijd dezelfde stroomgrafiek die je in kunt stellen. Deze parameters maken dit proces zeer goed controleerbaar. Het wordt dan ook gebruikt voor zichtwerk en lassen waar hoge eisen aan worden gesteld. Alles wat lasbaar is kun je lassen met TIG. Het is belangrijk bij dit proces om je las-parameters goed in te stellen bij de verschillende materialen en posities.

Tijdens deze cursus leer je de theorie achter dit proces, je stroombron in te stellen, lassen met verschillende elektrodes, lascupjes en verschillende lasposities. Het is ook altijd mogelijk om te leren lassen op je eigen apparaat(!!!).

De cursusdag is doorgaans op werkdagen van 19:00 tot 22:00.

Wat kost dat?

Hoe vaak je wil komen lassen is geheel aan jou! Voor particulieren hanteren we prijzen vanaf €80 per cursusavond van drie uur.

Informeer ook bij jouw werkgever naar de mogelijkheden omtrent het Loopbaanbudget. Dan kost het je bijna niks!

Meld je hiernaast aan of neem contact met ons op voor extra informatie.

Controleerbaar

Het hele proces is instelbaar en daarom goed te controleren

Langzaam proces

Ideaal voor zichtwerk en hoogwaardige lassen

Elk materiaal

Staal, RVS, ALU, koper, titanium, etc.