Elektrodelassen, vertel me meer!

Het BMBE lassen of elektrode lassen is een lastechniek die veel toepasbaar is. Omdat je last met niet alleen een beschermgas maar ook een beschermende slak kun je deze techniek niet alleen binnen gebruiken maar ook buiten en zelfs onder water! Het is een zeer zuivere lastechniek in tegenstelling tot het MAG lassen. De slak op je las beschermt je las tegen oxidatie en trekt de verontreiniging eruit. Naast de ampères die je kunt instellen en de positie van je elektrode, kun je kiezen uit een oneindig aantal elektrodes met elk zijn eigen toepassing. Naast een vaste hand en de instelling van je ampères is het dus van belang dat je de verschillende elektrodes leert kennen en onderscheiden.

Tijdens deze cursus leer je lassen met verschillende elektrodes, de verschillende lasposities en lasnaden. Je leert de theorie achter het proces en zal erachter komen dat 5 ampère al een verschil kan maken tussen een goede en foute las.

De cursusdagen zijn doorgaans op werkdagen van 19:00 tot 22:00

Wat kost dat?

Hoe vaak je wil komen lassen is geheel aan jou! Voor particulieren hanteren we prijzen vanaf €80 per cursusavond van drie uur.

Informeer ook bij jouw werkgever naar de mogelijkheden omtrent het Loopbaanbudget. Dan kost het je bijna niks!

Meld je hiernaast aan of neem contact met ons op voor extra informatie.

Toegankelijke specialisatie

Ideaal voor zowel de hobbyist als de constructiemedewerker

Goedkopere apparaten

Elektrode lasapparaten zijn goedkoper, kleiner en praktischer voor thuissituaties

Bij weer en wind

Handig voor als je bijvoorbeeld buiten of in natte condities moet lassen, elektrodelassen kan altijd