Groepsarrangement van de Lasleraar

Naast individuele lascursussen bieden wij ook groepsarrangementen aan, zelfs op locatie. Deze groepsarrangementen kunnen een leuk dagje uit zijn of bijvoorbeeld een leuke kennismaking voor scholieren. We geven de groepsarrangementen in onze eigen werkplaats maar ook op locatie! We behandelen op zo’n dag alle basistheorie en we passen deze kennis steeds toe in de praktijk. We sluiten ons groepsarrangement af met een heuse ”Las-Off” waarbij het kaf van het koren wordt gescheiden.

Wat houdt zo'n groepsarrangement precies in?

Om goed te kunnen lassen is het belangrijk dat je de basis begrijpt en een beetje snapt wat er precies gebeurt in het metaal. Daarom wisselen we de praktijk de hele dag af met een stukje theorie, zodat jullie zoveel mogelijk gaan lassen. Je maakt verschillende werkstukjes en je leert verschillende lasnaden leggen. Zo stomen we jullie klaar voor de “Las-Off”. Je neemt het met tweetallen op tegen de rest, wie heeft het het snelst onder de knie en gaat met de eeuwige roem naar huis?

Teambuilding tijdens een groepsarrangement? Maar natuurlijk!

Niets is zo cool en stoer als metaalbewerking. Brede schouders, spierballen, alles. Elk team kan versterking gebruiken, we leren van elkaar en bedrijven hechten steeds meer waarde aan een team dat elkaar versterkt en tegelijkertijd aanspoort om elkaar constant te verbeteren. Een groepssessie of therapeutische gesprekken zijn vaak veel te serieus en schieten hun doel daarmee voorbij. Een groepsarrangement om te leren lassen combineert daardoor het beste van twee werelden: teambuilding waarbij we elkaar niet te serieus hoeven te nemen.

Vrouwen zijn de beste lassers!

Mannen denken dingen vaak te kunnen, vrouwen kunnen het daadwerkelijk. De ervaring van de Lasleraar is duidelijk, al jaren komen er voornamelijk mannen binnen met de grootste verhalen maar gaan juist de vrouwen met de winst van de “Las-Off” naar huis. Vrouwen hebben een vaste hand, oog voor detail en geduld, precies de vaardigheden die een lasser nodig heeft. Een gemengde club tijdens een groepsarrangement zorgt dus voor verassingen en een extra leuke dag.

Interesse in een groepsarrangement op maat? Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.